12 8888 6666 info@sitename.com

Huis kopen in het buitenland

In het buitenland wordt niet altijd gewerkt met standaardteksten in contracten. Als je het huis rechtstreeks van de eigenaar koopt, moet je dus zelf een document opstellen, waarin precies staat wat bij de koop is inbegrepen. Dat is niet eenvoudig.

Koop je van een makelaar, dan biedt deze meestal een standaard-koopcontract aan. Ook dan kan het handig zijn om zelf een advocaat in te schakelen die namens jou onderzoekt of dit contract waterdicht is. Anders dan in Nederland is in Italië een makelaar meer een bemiddelaar tussen de kopende en verkopende partij. Bij een conflict kan hij dus niet als jouw adviseur optreden. Huis Kopen in Spanje? Duurzame bouwprojecten in Spanje. Klik hier voor een gratis informatie pakket!

Zodra beide partijen de offerte hebben aanvaard, is er sprake van een voorlopig koopcontract. Hou er ook rekening mee dat bij de ondertekening van de transportakte bij de notaris een getuige wettelijk verplicht is.

Bedenk ook dat betalingen niet via de notaris verlopen, maar rechtstreeks tussen jou en de verkoper. Dat kan een risico zijn.

Hypotheek

Aangeraden wordt om altijd eerst een hypotheekgarantie op papier te hebben staan, voordat het voorlopige koopcontract wordt ondertekend.” Nederlandse banken, onder wie ABN Amro en F. van Lanschot Bankiers, schijnen een hypotheek te geven voor een onderpand in het buitenland.

Buitenlandse banken doen dat uiteraard ook, maar geven doorgaans voor maximaal 60-70% van de waarde een hypotheek. Verder betaal je ook in Italië onroerend zaak belasting en inkomsten belasting en dergelijke.